Hozzávalók:
– másfél kiló nyersratyli
– egy jókora pese
– 2 csobolyó gönyézde (ha lehet, pöcörgősi)
– 3 csipet ciháta
Elkészítés:
A nyersratylit fertályórát posvávásztjuk, míg csurmot nem enged.
Szépen höllyén kipicskázzuk, a nyesedékből pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshadtba.
Közben a pocadékot megpeccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk slottyani.
Mikor kellőképp megslottyant a ratylink, hozzáadjuk a három csipet frissen őrölt cihátát,
a gönyézdénket pedig csak tüttyölés után keverjük el a pesével.
Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós.
A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak töttyengetjük, mert hamar odakaphat… ahova nem szeretnénk!
Linkek